« Terug naar overzicht

Venlo Verenigt 2017

Daar stonden we dan, in een bomvolle Martinuskerk voor ons optreden tijdens Venlo Verenigt

Het was voor ons de jaarlijkse start van de optredens na de zomerstop: De Ouverture in Venlo. Helaas werd in 2016 besloten dat het de laatste keer zou zijn dat de Ouverture georganiseerd zou worden. Jammer, want het was voor veel verenigingen een prima gelegenheid om zich aan een breed publiek te presenteren en de publieke aandacht is altijd erg goed geweest.

Wij waren dan ook blij met het initiatief van Kitty Roeffen die, in samenwerking met de Stichting Ald Weishoes, een alternatief aan de stad wilde bieden door het organiseren van Venlo Verenigt. Na een paar mails heen en weer en een kort overleg hebben we ons voor deze eerste editie aangemeld. Doordat nog een flink aantal leden met vakantie waren, stonden we met wat minder zangers dan gebruikelijk in de kerk. Dat feit heeft echter weinig invloed gehad op de koorzang.

Onder leiding van onze dirigent Marianne Maessen Scherjon begonnen we ons optreden met een medley uit de Parelvissers, gevolgd door The House of the Rising Sun en Cantilena. Voorzitter Leo Steegs nam de presentatie van het geheel voor zijn rekening. Omwille van de verstaanbaarheid deed hij dat zowel voorin de kerk alsook achteraan. Bij een volgende gelegheid zou hij wel eens de preekstoel kunnen beklimmen... 

De Meulezengers hadden ook deze keer weer gezorgd voor de nodige instrumentale begeleiding. Ben van Dael op piano, Bram Maessen en Rob van Onna op percussie, Niek Peeters op Tuba en Hans Janssen op accordeon  waren op gepaste momenten te horen tijdens diverse nummers uit het brede repertoire van het koor.

Terugkijkend kunnen we concluderen dat het initiatief zeer geslaagd was. Er was veel publieke belangstelling en het programma was heel divers. We kijken alvast uit naar een volgende editie!