« Terug naar overzicht

6 juli 2017: Open repetitie in Museum van Bommel van Dam!

Tijdens de experimentele expositie "Playhouse '71-'17" van Sjors Bindels worden lokale verenigingen uitgenodigd om het museum als speelveld te gebruiken. Venloos Mannenkoor de Meulezengers greep deze mogelijkheid aan om een open repetitie te houden waar ook publiek welkom was

De mogelijkheid om gebruik te maken van Museum van Bommel van Dam als repetitieruimte werd na een kort intern overleg met beide handen aangegrepen. We zijn nu eenmaal een vereniging die graag wat anders wil proberen. Na een korte maar intensieve wervingscampagne konden we ons verheugen op een twintigtal geïnteresseerden die ons kwamen bezoeken tijdens deze open repetitie. Van de twintig bezoekers wilden 6 heren wel eens aan den lijve ondervinden hoe het was om deel te nemen aan een repetitie bij een mannenkoor.

Na een inleidend verhaal door Sjors Bindels nam dirigente Marianne Maessen Scherjon het woord over en gaf uitleg over de basis van mannenkoorzang. Aan de hand van een aantal nummers die gerepeteerd werden gaf zij voorbeelden hoe de stemmen verdeeld zijn, de samenklank, melodie en begeleiding. Na de koffiepauze konden de gasten samen met het koor meezingen onder begeleiding van een aantal ervaren zangers.

Na de zomerstop gaan we een aantal van hen terugzien tijdens de reguliere repetities. "Meulezengers in the make" zullen we maar zeggen! 

Ook zin om te gaan zingen? Je mag altijd naar een repetitie komen om vrijblijvend kennis te maken. Neem contact op met onze secretaris om het een en ander af te spreken.