« Terug naar overzicht

Mannenkorenfestival 2017

Twee dagen mannenkoorzang in de Haandert in Tegelen. Het festival werd georganiseerd door KNZV-Limburg. Maar liefst 15 deelnemende koren en verschillende werkshops onder het motto: vergelijken is leren en groeien.

Voor sommige Meulezengers was het nog erg vroeg toen we ons om kwart over negen meldden bij de Haandert. We mochten de dag aftrappen met ons optreden om 10 over 10. Voor het repertoire hadden we heel bewust gekozen voor nummers die zonder partituren goed gezongen konden worden. Bovendien moest het optreden verschillende facetten van ons koor laten zien en horen.

Die opzet is bijzonder goed gelukt en na afloop regende het complimenten, onder andere van de voorzitter van de KNZV, de heer Herman Janssen.

De 6 nummers die we gezongen hebben werden individueel beoordeeld door de juryleden Ludo Claesen en Hub Pittie. Natuurlijk zijn er nog aandachtspunten waar we verder aan zullen gaan werken. De beoordeling was echter ronduit positief en bevestigd dat de ingeslagen weg een goede blijkt te zijn;

Een koor met grote kwaliteiten met een erg gevarieerd repertoire EN heel goed geleid! Proficiat
Ludo Claese
n

Een groot compliment voor de veelzijdige repertoirekeuze en proficiat aan de dirigent (!) en uitvoerenden met deze uitvoering. 

Hub Pittie