« Terug naar overzicht

De Meulezengers weer op pad!

Omdat de Meulezengers in de vervelende Covid-periode actief bleven, waren we na de start van de “live” repetities weer snel op niveau. Dit was ook nodig, omdat na lang sparen en 2x uitstel een buitenlandse reis op de planning stond.

Zo begon op vrijdag 24 april, na een gezamenlijk ontbijt, waarbij ook de “thuisblijvers” aanwezig waren, de reis naar Winterberg in Duitsland. Daar werden we zeer gastvrij ontvangen in hotel Herrloh. Zaterdagochtend werd er gerepeteerd. Daarna volgde een (ondergrondse) rondleiding in Ramsbeck. Interessant om te zien hoe arbeidsintensief de ertswinning daar was. Tot 1974 was de mijn geopend. De arbeiders verrichtten hun werk onder zeer zware omstandigheden, zowel fysiek, geluid en gezondheid. Later die middag werd door het koor een ‘platzconcert’ verzorgd op de markt in Winterberg. Alhoewel de temperatuur ruim 10 graden frisser was dan in Nederland op dat moment, nam het publiek de moeite om van ons optreden te genieten.

Zondag 26 april was alweer de laatste dag van de reis. Na weer een uitstekend ontbijt werd per bus naar Soest (Duitsland) gereisd. Daar werden we ontvangen door leden van Soester Männerchor Concordia 1879. Zij zouden samen met ons een concert verzorgen, maar door de Corona- maatregelen, hadden zij pas sinds kort hun repetities kunnen hervatten. Zo stond er op deze stralende zomerdag op de markt in Soest, voor de zeer goed gevulde terrassen alleen mannenkoor de Meulezengers, uiteraard onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon. Net als de dag ervoor in nieuwe koorkleding. Voor de begeleiding waren nu echter Ben van Daal (piano) en Bram Maessen (percussie) aangesloten. Het optreden werd met veel applaus begroet, met name de koorversie van Der Weg van Herbert Grönemeier werd enthousiast ontvangen. De toegiften in het Kölsch van de Black Föös, Drink toch eine mit en dat Wasser van Kölle, werden goed meegezongen. Al met al een prima concert voor een dankbaar Duits publiek.

Het weekend was een goede gelegenheid voor de nieuwe leden om hun plekje binnen het koor te vinden, zowel tijdens uitvoeringen als daarbuiten. Over dat laatste niets dan lof, enkele nieuwe leden hebben in de avonduren hun beste muzikale beentje voorgezet. Dit belooft veel voor de toekomst van het koor en hun zangers! De Meulezengers hebben weer van zich laten horen. Kijk in onze agenda en volg ons op Facebook/Instagram om te zien wat er nog meer staat te gebeuren de komende tijd!