« Terug naar overzicht

De Meulezengers in Venlose top 11

Radio Venloosch presenteert maandelijks een lijst met de 11 populairste platen in Venlo.

Door middel van stemmen op de website van Radio Venloosch kon gekozen worden voor de "Knaller van de maand Augustus". Tot onze verrassing stond daar een notering van Hay Christis en de Meulezengers met het nummer "Venlo" (Het Dorp). Hay Christis is helaas al enkele jaren niet meer onder ons. Hij schreef een andere tekst op het bekende lied Het Dorp van Wim Sonneveld, waarin hij de grote verandering in de maatschappij en in Venlo op treffende wijze wist vast te leggen. 

In eerste instantie was het een lied dat Hay wel eens zong na de repetities of als we met het koor onderweg waren. Pieter Bongaarts nam het nummer onder handen en schreef een arrangement voor vierstemmig mannenkoor. Tijdens ons concert in de Venlonazaal in 2011 heeft Hay het nummer voor de eerste keer op het podium gezongen voor een groter publiek

Van dat optreden -met prachtige saxofoonbegeleiding van Nard Reijnders- werd een liveopname gemaakt. Ons lid John Schreurs had bij het lied een diavoorstelling gemaakt en maakte met behulp van deze voorstelling en de opname een filmpje dat hij op YouTube zette. En zo kan het gebeuren dat een mannenkoor een lokale hit weet te scoren.

Wil je eens luisteren naar dit bijzondere lied? Klik dan op onderstaande link.