« Terug naar overzicht

10 jaar dirigent bij de Meulezengers

Toen Pieter Bongaerts in 2011 te kennen gaf dat hij wilde stoppen als dirigent bij de Meulezengers, begon de zoektocht naar een passende vervanging.

Na een eerste telefonisch contact van de toenmalige voorzitter met Marianne, werd een afspraak gepland. Met een driekoppige delegatie hadden we een keukentafelgesprek om te kijken of de Meulezengers en Marianne bij elkaar zouden passen.

Het gesprek verliep voorspoedig en we spraken af dat Marianne een paar proefrepetities zou doen en dat we dan zouden kijken of en hoe we verder zouden gaan.

De "zengers" zaten er wat gespannen bij die eerste repetities onder vrouwelijke leiding. Dat Marianne het waarschijnlijk ook erg spannend vond, viel niemand op. Het koor volgde de aanwijzingen alsof ze allemaal de braafste jongetjes van de las waren.

De tweede repetitie verliep ook vlotjes en de rest is geschiedenis. Het was een uitstekende match.

Op donderdag 10 februari 2022 kreeg Marianne een bloemetje uit handen van voorzitter Rob van Onna ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum. Die 10 jaar zijn voorbij gevlogen en we plakken er nog wat jaren aan vast. We hebben vast nog wat verrassingen die we samen uit de hoed kunnen toveren!