Over het koor

Maak kennis met mannenkoor de Meulezengers

Venlonaren noemen hun eigen stad "'t stedje van lol en plezeer". Dat lol en plezier stralen de Meulezengers graag uit. We hebben allemaal heel veel plezier in het zingen en laten het zeker niet na om voor, na en soms tijdens de repetities, veel lol met elkaar te hebben. Aan muziekmappen hebben we een hekel. Als het even kan zingen we onze nummers uit het blote hoofd.

Op de eerste plaats zijn wij een zangvereniging. Een mannenkoor dat iedere week flink werkt aan verbetering van de muzikale kwaliteiten en vernieuwing van het repertoire.

Wij streven naar een repertoire dat door het publiek en de zangers wordt gewaardeerd. We hebben daardoor een enorm gevarieerd repertoire met prachtige nummers en we werken constant aan verdere uitbreiding van dat repertoire. Een aantal nummers zijn speciaal voor ons koor gearrangeerd en we hebben een aantal nummers voorzien van een eigen tekst. Een optreden van de Meulezengers is altijd een feest. Een repetitie is om beter te worden! Daar zorgt onze dirigent Marianne Maessen-Scherjon wel voor. Onder haar leiding wordt er iedere donderdag van 20.00 tot 22:00 uur stevig gerepeteerd.We hebben flink aan de weg getimmerd de laatste jaren en dat is meer mensen opgevallen. In Januari waren we te gast bij een landelijke bijeenkomst van de KNZV in Ede. In mei werden we genomineerd als inspiratiekoor 2023 bij het VNK. Wij zijn trots op het feit dat we deze eervolle titel de komende jaren mogen dragen. We hopen dat we de komende twee jaren de koorwereld letterlijk en figuurlijk in beweging kunnen brengen!

Naast het zingen nemen vriendschap en gezelligheid een belangrijke plaats in bij het koor. "Na hard werken is het goed rusten" is een spreekwoord dat wij ons ter harte hebben genomen. Na de repetities is het een goed gebruik nog even na te praten. Niet zelden wordt er dan ook nog gewerkt aan de kwaliteit van ons "bar-repertoire" waarbij we vaak instrumentaal ondersteund worden door accordeon, orgel of gitaar. Een aantal van onze leden speelt niet onverdienstelijk instrumenten. Van dit feit wordt ook tijdens optredens regelmatig gebruik gemaakt door bepaalde nummers instrumentaal te laten ondersteunen.

De vereniging organiseert jaarlijks een aantal activiteiten; o.a de nieuwjaarsbrunch, fietstocht en ceciliaviering.

Als u na het lezen van deze introductie eens nader kennis wilt maken met de Meulezengers door een repetitie bij te wonen, bent u daarvoor van harte uitgenodigd. Elders op deze website vindt u hierover nadere informatie.

Het spreekt voor zich dat we iedereen graag verwelkomen tijdens een uitvoering. Zowel in als buiten Venlo kunt u regelmatig genieten van een van onze optredens. Voor nadere informatie verwijzen wij u graag naar de concertagenda die u op deze website kunt aantreffen.