Lid worden

Wil je lid worden van de Meulezengers, het koor dat in 2023 werd benoemd tot ‘Inspiratiekoor 2023/2024'? Dat kan, graag zelfs!

Mannenkoor De Meulezengers bestaat momenteel uit zo’n 60 leden en wil nog wel iets groeien. Wij hebben een iets andere aanpak dan de meeste koren door op te treden zonder muziekpartijen, een moderner repertoire en aandacht voor beleving en presentatie.

Na een kleine stemtest tijdens de eerste repetities weten we snel bij welke stemgroep jij het best tot je recht komt. Een paar tenoren kunnen we zeker gebruiken, maar ook met een bas- of baritonstem ben je van harte welkom.

Binnen het koor word je opgevangen en begeleid door een ervaren lid. Deze maakt je wegwijs binnen de vereniging en helpt je mee bij het instuderen van de zangstukken. Wij zingen bij een uitvoering (bijna) alles uit het hoofd. Van de nieuwe leden vraagt dit vaak om een extra inspanning, maar: oefening baart kunst. Bijna al onze muziekstukken zijn door onze dirigente ingezongen en terug te vinden in onze dropbox zodat je makkelijk kunt meezingen.

Tijdens de repetities wordt er ontspannen maar flink gewerkt aan verbetering van ons zangtalent en aan de uitbreiding van ons repertoire. Gezelligheid staat bij het koor hoog in het vaandel dus na afloop kletsen we nog wat na aan de bar onder het genot van een drankje.


Na een paar weken kijken we samen hoe het gaat. We hebben eigenlijk nog nooit meegemaakt dat iemand zich niet thuis voelde bij onze vereniging.

Bij voldoende animo zal de workshop ‘Ontdek je stem’ worden gehouden, waardoor je de zangkunst nog sneller beheerst. Ook kun je deelnemen aan de lessen 'noten lezen' als je daar behoefte aan hebt.

We repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Boermans Theaterfabriek, Burgemeester van Aefferdenstraat 10, 5913 BG Venlo.

Wil je eens komen kijken, luisteren of meezingen? Neem dan even contact op met secretaris@demeulezengers.nl en maak een afspraak voor je eerste repetitiebezoek. We heten je van harte welkom!