Lid worden

Het is een kleurrijk gezelschap die Meulezengers. Je komt er snel genoeg achter of je uit het juiste hout gesneden bent als je een paar keer op de repetitie bent geweest.

We stellen natuurlijk wel een paar eisen aan de aspirant-leden;

Ons koor bestaat nu uit 58 zingende leden. We willen nog best wat groeien, maar niet groter dan 65 man. We zijn een mannenkoor. Onze eerste eis is dan ook een logische: je moet van het mannelijk geslacht zijn om lid te worden. We houden de leeftijdsopbouw van ons koor goed in de gaten. Dit betekent dat jouw leeftijd tussen de 35 en de 65 jaar moet liggen. Het spreekt voor zich dat je een stem moet hebben die binnen het koor bruikbaar is. Onze dirigente heeft hier een beslissende rol. Als zij mogelijkheden ziet om jouw stem voor het koor te gebruiken èn je hebt enig muzikaal gevoel, dan is een van de belangrijkste hobbels genomen. Het is overigens niet noodzakelijk dat je een uitgesproken stem hebt met solopotentieel. Je stem moet in de koorklank passen. Het zanggeluid maken we samen en zo creëren wij onze eigen "Meulezengerssound". Heb je echt een ruime zangervaring, kun je noten lezen en heb je een goed bruikbare stem (op dit moment kunnen we nog een paar tenoren gebruiken), dan nemen we leden aan tot 70 jaar.

Als je nog nooit in een koor gezongen hebt dan is het best lastig om daar ineens tussen te gaan staan. In dat geval is het verstandig om je in te schijven voor onze workshop "ontdek je stem". Je leert in een aantal bijeenkomsten, samen met andere mannen die nog nooit gezongen hebben, de basis beginselen van zang, notenleer en lezen van partituren. Je maakt op een ontspannen manier kennis met de overige koorleden en bent na afloop van de bijeenkomsten in staat om met het koor mee te zingen. Als je na afloop van de workshops enthousiast geworden bent, ben je hartelijk welkom als lid van de Meulezengers. Blijkt dat het niet jouw ding is, blijven we even goede vrienden.


Kun je al zingen dan kom je een paar weken naar de repetities en word je begeleidt door een van de ervaren leden. Hij zal alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat jij je zo snel mogelijk thuis voelt bij de Meulezengers. Hij helpt je mee bij het instuderen van de zangstukken en maakt je wegwijs binnen onze prachtige vereniging. Wij zingen veel nummer uit het hoofd, Van nieuwe leden wordt een extra inspanning verwacht om het actuele repertoire van buiten te leren. Oefening baart kunst!

Je zult heel snel merken dat wij gezelligheid hoog in ons vaandel hebben staan maar dat we ook hard werken aan de verdere verbetering van ons zangtalent en uitbreiding van ons repertoire. Na een paar weken kijken we of jij je thuis voelt bij de Meulezengers en of de andere Meulezengers jouw komst als een aanwinst zien. Pas dan neem je een definitieve beslissing om lid te worden van ons koor. Je zult zien dat je veel plezier zult beleven aan een fantastische hobby!.

We willen wel graag weten als iemand een kijkje komt nemen tijdens de repetitie. Neem dus contact op met een van de bestuursleden en maak een afspraak voor een eerste repetitiebezoek. Misschien ken je al een ander lid van de Meulezengers en kom je een keer met hem mee naar de repetitie . Hoe dan ook, we heten je op voorhand alvast van harte welkom!

De wekelijkse repetitie is op donderdagavond van 20:00 u tot 22:00 u in het repetitielokaal Burgemeester van Aefferdenstraat 10, 5913 BG Venlo in Venlo.